Relaxation animation

Gaandeweg dit jaar is het thema ‘relaxen’ in mijn leven en werk gekropen.

Waarom? Wie zal het zeggen.

Misschien het feit dat ik binnenkort 40 word of misschien het feit dat ik teveel mensen om me heen zie worstelen met burn-out en dit ook als een waarschuwing zie richting mezelf?

Ik vind het in ieder geval belangrijk om steeds bewuster te kiezen wat ik doe met mijn tijd.

Zorgen voor voldoende ontspanning is hierin volgens mij enorm belangrijk.
Het zorgt ervoor dat je lichaam en geest bijkomen, ook al vraagt de maatschappij soms anders. Maar juist die rust zorgt ervoor dat je weer mee kunt draaien.

Droste effect

Wat mij ontspanning geeft is tekenen. Onlangs is daar ook het maken van korte animaties bijgekomen. Ik maak ze gewoon simpelweg op m’n telefoon, vaak na het eten, wanneer mijn jongens zich bekommeren om de playstation.

Het maken van de animaties veroorzaakt ironisch genoeg een Droste effect.
Ik maak ze om te ontspannen, maar de beelden zelf ontspannen ook. Het zijn werelden in werelden die me mateloos fascineren en eventjes alles om me heen doen vergeten.

Hoe meer animaties ik maak des te meer ik helder heb dat ik verder wil onderzoeken hoe ik soort ontspanningsbeelden kan maken, zeker ook omdat ik merk dat anderen er ook ontspanning in vinden.

Op Vimeo heb ik inmiddels verschillende relaxation animations staan, maar ik plaats ze ook op Instagram. Juist een plek waar het af en toe fijn is om herinnerd te worden aan het nemen van rustmomenten.

Wat me helemaal te gek lijkt is het projecteren van dit soort animaties op plafonds of op muren, in omgevingen waar je rustmomenten kunt gebruiken. Tips hierover zijn welkom.

Relaxation in progress…

Lees ook deze blogs:

Ton Design