Art is a personal act of courage, something one human does, that creates change in another.

Art isn’t only a painting. Art is anything that’s creative, personal and passionate.

And great art resonates with the viewer, not only with the creator.

Seth Godin

Wat vooraf ging

Mensen die me kennen weten dat ik altijd wel bezig ben met het ontdekken van nieuwe dingen. Mijn multidisciplinaire manier van werken is wat me drijft. Ik koester het.

Er zit echter wel een rode lijn tussen de dingen die ik doe en dat is mijn liefde voor beeldcreatie en persoonlijk welzijn.

Een beeldende opleiding was voor mij dan ook een logische keuze, al had ik ook graag journalistiek en cultureel maatschappelijke vorming willen studeren.

Ik koos uiteindelijk voor de richting ‘Grafische Vormgeving’ aan het Grafisch Lyceum Rotterdam en daarna studeerde ik ‘Advertising’ aan de Willem de Kooning Academie. De reclamewereld was me echter veel te hard en dit maakte dat ik 9 jaar lang in de zorg werkte, als oprichter en begeleider van een Grafisch Atelier voor mensen met een verstandelijke beperking en als oprichter van 3 andere activiteitencentra. Ik begeleidde hier talloze mensen op gebied van creatieve expressie.

Ik daag mezelf continu uit om m’n liefdes met elkaar te combineren en diensten en producten te ontwikkelen die passen bij de flow waar ik op dat moment in zit

Mijn eigen creativiteit bleef ook kriebelen en in 2009 startte ik als freelance grafisch ontwerper en communicatie adviseur. De afgelopen 13 jaar hielp ik honderden ondernemers met vraagstukken rondom identiteit, marketing en design. Ook was ik werkzaam als bestuurslid van Stichting Collage Netwerk, een netwerk voor vrouwelijke ondernemers in Rotterdam en runde ik samen met Heleen Moes de Creative Souls Business Club.

Holistische kijk

Drie jaar geleden maakte ik een omslag. Ik verlangde ernaar om meer te doen met mijn autonome illustraties en verweefde dat tot nieuwe diensten en producten met een holistische kijk op welzijn. Lees over dit proces het meest persoonlijke artikel wat ik ooit deelde.

Ik daag mezelf continu uit om m’n liefdes met elkaar te combineren en diensten en producten te ontwikkelen die passen bij de flow waar ik op dat moment in zit. Zo deed ik vorig jaar een opleiding tot meditatie docent.

Het volgen van mijn flow noem ik organisch leven. Omdat ik zie dat nog veel mensen moeite ervaren om deze manier van leven toe te laten, voel ik me enorm gemotiveerd om anderen hierin te inspireren, bijvoorbeeld via deze gratis online training. Mensen die zingeving en levensgeluk ervaren bouwen nou eenmaal makkelijker aan een mooiere wereld en dat is hard nodig.

Ben je nieuwsgierig naar hoe ik dat op dit moment doe? Op Linkedin en Instagram neem ik je graag mee in m’n ontwikkelingen of bezoek m’n blog voor verdiepende artikelen en interviews.

Let’s connect

Ervaar je hier op mijn site een klik? Dan ben ik vast niet voor niets op je pad gekomen. Heb je een concrete vraag of een voorgevoel dat ik de juiste persoon zou kunnen zijn om jou te helpen?

Stuur me een mailtje of bel me op 06 – 24 989 525. Ik kom graag met je in gesprek.

Foto’s: Jessaréla Monshouwer, eigen archief.