Blik je hier op mijn site dan zul je al snel merken dat harmonie iets is wat veelvuldig in mijn werk terugkomt. Visueel door bijvoorbeeld kleurgebruik en de toepassing van zachte ronde vormen en symmetrie. Inhoudelijk doordat ik mensen begeleid bij ontspanning.

Maar omdat ik mezelf graag bevraag, vroeg ik me af of het eigenlijk wel zo zinvol is om altijd maar harmonie na te streven. Voor mij is het antwoord nee en ja.

Een poos geleden maakte ik een serie weekstart video’s. Dit zijn video’s waarin ik een boodschap inspreek waarna een visuele (adem)oefening volgt om je week ontspannen te starten. Preventief ontspannen, was hierachter het idee en dat is iets wat ik nog steeds omarm.

Afgelopen week werd ik weer aan deze serie herinnerd en ik bedacht me dat het leuk zou zijn om komende weken af en toe eens zo’n video hier op m’n blog te delen, aangezien deze video’s nu werkeloos in m’n archief liggen te verstoffen, zonde!

Wanneer ik mij langere tijd concentreer op één beeld of hypnotiserende videobeelden, komen mijn gedachtes makkelijker tot stilte dan met mijn ogen dicht. Ik ervaar hierdoor meer helderheid. Natuurlijk kun je hiervoor een kaars gebruiken, maar persoonlijk heb ik gemerkt dat beelden zoals animaties en illustraties prettiger zijn.

Meditatief tekenen, wat is het eigenlijk?

Ik hoop dat je heerlijke zomerweken achter de rug hebt en dat ze je gevoed hebben. Wil je langer genieten van je ontspannen vibes? Dan heb ik leuk nieuws voor je.

In deze video verwerkte ik de 4-7-8 ademtechniek, die je diep in ontspanning brengt. Een geweldige oefening om je lichaam en geest snel tot diepe ontspanning te brengen. Z

Gratis illustratie cadeau – een mantra om meer te leven vanuit overgave en minder vanuit controle

In dit artikel deel ik hoe je met gemak de weg naar je creativiteit kunt vinden. Het is simpeler dan je zou denken.