Er is iets wat me mateloos intrigeert. Een beweging die gaande is waarin met grote stelligheid wordt afgegeven op spiritualiteit en God wordt gepresenteerd als dé weg.
Maar bestaat er zoiets als dé weg en zouden religie en spiritualiteit ook gewoon hand in hand kunnen gaan?

In dit artikel mijn kijk op vloeibaar omgaan met de ongeziene wereld, religie en spiritualiteit.

‘Ik zat helemaal verdiept in Photoshop, een beetje te spelen met illustraties die ik nog in mijn archief had staan zonder daar echt een doel mee te hebben, anders dan de lol van het spelen op dat moment. Maar plots was het daar.

December kan een maand zijn die flink aan je trekt, op allerlei manieren. Naast de uitnodiging voor de vele leuke en minder leuke verplichtingen, ligt er ook een uitnodiging om goed voor jezelf te zorgen. Want hoe eer je de naar binnen kerende beweging die de natuur ons deze tijd spiegelt? En hoe zorg je ervoor dat je alle bewegingen in de buitenwereld – wanneer ze je uitdagen – ook daar kunt laten? Zodat ook jij net als de natuur energie op kunt doen voor de tijd die voor je ligt?

Jarenlang heb ik het geprobeerd. Boeken verslonden, cursussen gevolgd. Om altijd met een gevoel achter te blijven dat er ergens iets ‘off’ voelde wanneer ik aan de slag ging met mijn money mindset. 

Herken je dit gevoel? Je bent niet gek, jouw gevoel heeft simpelweg een boodschap voor je. In dit artikel deel ik wat het mij vertelde.

Blik je hier op mijn site dan zul je al snel merken dat harmonie iets is wat veelvuldig in mijn werk terugkomt. Visueel door bijvoorbeeld kleurgebruik en de toepassing van zachte ronde vormen en symmetrie. Inhoudelijk doordat ik mensen begeleid bij ontspanning.

Maar omdat ik mezelf graag bevraag, vroeg ik me af of het eigenlijk wel zo zinvol is om altijd maar harmonie na te streven. Voor mij is het antwoord nee en ja.

Wanneer ik mij langere tijd concentreer op één beeld of hypnotiserende videobeelden, komen mijn gedachtes makkelijker tot stilte dan met mijn ogen dicht. Ik ervaar hierdoor meer helderheid. Natuurlijk kun je hiervoor een kaars gebruiken, maar persoonlijk heb ik gemerkt dat beelden zoals animaties en illustraties prettiger zijn.

Meditatief tekenen, wat is het eigenlijk?

Ik hoop dat je heerlijke zomerweken achter de rug hebt en dat ze je gevoed hebben. Wil je langer genieten van je ontspannen vibes? Dan heb ik leuk nieuws voor je.

In deze video verwerkte ik de 4-7-8 ademtechniek, die je diep in ontspanning brengt. Een geweldige oefening om je lichaam en geest snel tot diepe ontspanning te brengen. Z

Gratis illustratie cadeau – een mantra om meer te leven vanuit overgave en minder vanuit controle