Duurzame muurbekleding van pet felt

Een mooie fijne inrichting willen we allemaal, maar het liefste belast je de aarde natuurlijk niet teveel met de zaken die je in je huis of kantoor haalt.

Met muurbekleding van pet felt maak je een bewuste keuze. Het ziet er niet alleen fantastisch uit, het is geproduceerd van gebruikte petflesjes en het heeft akoestische en brandwerende eigenschappen.

Inrichten met een gerust gevoel. 

Bewust en functioneel

Als ontwerper vind ik het belangrijk om verder te kijken dan mooie plaatjes alleen. Daar waar ik meewerk aan het produceren van dingen, hou ik scherp in de gaten dat de materialen en grondstoffen zo min mogelijk belastend zijn voor mens en milieu. Ook vind ik het belangrijk dat mijn ontwerpen meerdere functionaliteiten hebben.

Daarom ben ik erg blij met mijn samenwerking met Viltr en hun webshop Viltstore.

Viltr is een jong innovatief bedrijf, die design, duurzaamheid en functionaliteit samenbrengt in het leveren van muurpanelen van pet felt. Dit zijn panelen die de look hebben van vilt, maar gemaakt zijn van gerecyclede petflesjes. Naast dat dit prachtig oersterk materiaal is, heeft het ook akoestische kwaliteiten. Win-win.

Viltr heeft een assortiment van 28 kleuren, maar het kan ook met een speciale techniek bedrukt worden, waardoor de akoestische en brandwerende eigenschappen behouden blijven.

Ontwerp op maat of kant en klaar

In samenwerking met Viltr ontwerp ik maatwerk muuroplossingen voor openbare ruimtes, meditatieruimtes, stilteruimtes, kantooromgevingen of woonruimtes. Dit kunnen muurvullende ontwerpen zijn, maar ook losstaande vormen.

Viltr heeft ook een webshop met kant en klare muurpanelen. Hiervoor ontwierp ik een collectie met ontwerpen in diverse vormen en maten.

Heb je interesse in het laten maken muurontwerp met pet felt, neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave.

Ben je interieurprofessional? Kijk dan ook op deze pagina hoe ik je nog meer kan helpen bij je projecten.

Specificaties

Afmeting per paneel (meerdere panelen mogelijk om grotere oppervlaktes te bekleden).
2440 mm x 1220 mm x 9 mm

Gewicht
5,7 kg

Dichtheid
1,9 kg/m2

Akoestische waardes
NRC: 0.80 with 100 mm cavity
NRC: 0.65 with 50 mm cavity

Brandbaarheidsklasse
B1

ISO Certificaat
345-2003

Cora Verhagen voor Viltr