Life Symmetries – Lasercut artwork

Voor dit kunstwerk werkte ik met lasercut techniek. De illustratie maakte ik met de hand, waarna ik hem digitaliseerde en geschikt maakte om uit te snijden met een lasersnijder. Het materiaal wat hiervoor gebruikt is, is gerecyclede kunststof wat afkomstig is uit de reclamewereld. Hier werd het gebruikt als belettering en beursmaterialen. Na gebruik is dit weer ingeleverd in de fabriek, waar het enkel door een proces van wassen en verhitting weer bruikbaar is gemaakt.

Door een speciale montage-techniek zit er ruimte tussen de uitgesneden illustratie en de achtergrond, wat het een extra gelaagd effect geeft.

DE MAGIE VAN SYMMETRIE

Zelf verwonder ik me erover dat er compleet nieuwe beelden ontstaan zodra je een tekening kopieert en spiegelt. Er gebeurt iets magisch in ons brein bij het zien van symmetrische beelden. Het heeft iets geruststellends en vertrouwds, wat niet gek is aangezien veel levensvormen in de natuur symmetrisch zijn opgebouwd.

Metaforisch vind ik het begrip symmetrie ook bijzonder. Veel bewegingen in ons leven zijn namelijk ook symmetrisch. Gebeurtenissen herhalen zich, goedschiks of kwaadschiks en als je dieper kijkt zijn veel situaties spiegels van onze gevoelens en ons gedrag. Dat waar je je mee omringt – mensen, gebeurtenissen, omgevingen – vormt je identiteit.

Op het moment dat je in dit proces je eigen kantelpunten ontdekt, ontstaan de meest waardevolle inzichten.

•••

Heb je interesse in dit lasercut artwork?

Het formaat bedraagt 50 x 70 cm. De oplage is 5 stuks.
De investering in dit kunstwerk bedraagt €1100,- inclusief btw. Uitlenen is ook mogelijk, neem contact op voor de voorwaarden.

Maak een afspraak om hem vrijblijvend te komen bekijken.

Zie je mogelijkheden om mijn werk te exposeren in een publieke ruimte? Ik hoor graag je voorstel.