Happy Towels

De eerste keer dat ik de webshop van Happy Towels van Cor Sandburg bezocht, was ik onder de indruk. Vanuit een ontzettend mooie gedachte verkoopt hij prachtige hamamdoeken. Deze worden geweven met de hand door een Turkse wever waar Cor mee bevriend is geraakt. Samen ontwikkelde hij met hem een handdoek waar 50% bamboevezels in worden verwerkt, waardoor de handdoek veel duurzamer wordt geproduceerd dan de gewone hamdoeken. Ook gaat er een deel van de opbrengst een bedrag naar de stichting ‘Papa stuur me naar school’. Een Turkse stichting die ervoor zorgt dat meer meisjes in dun bevolkte gebieden toch naar school kunnen.

Cor was op zoek naar een nieuwe vrolijkere huisstijl waarin het duurzame – de bamboe – een duidelijke plaats kreeg. Ook mocht de huisstijl wat duidelijker Turkse roots hebben. In het logo verwerkte ik een icoontje van het bamboeblad en we kozen voor een lettertype was strak is, maar tegelijkertijd ook oosters aan doet door de eenvoudige krul in de letter H.

De foto’s op de site hebben ook een duurzaam randje gekregen, wat meer past bij het product en bij het thema duurzaamheid.

Cor ontving de huisstijl in een handleiding waarmee hij vervolgens zelf uit de voeten kan om de huisstijl verder te verwerken in zijn website en toekomstige communicatiemiddelen.

Bezoek Happy Towels.