Corina Rietveld

Sieradenontwerpster Corina Rietveld maakt al meerdere jaren faam met onder andere haar borduursieraden. Haar sieraden worden zelfs in Japan verkocht.

Om haar met veel zorg gemaakte ontwerpen professioneel te kunnen presenteren via haar website en de designbeurzen waar Corina staat, was ze op zoek naar een huisstijl om een duidelijker gezicht te geven aan haar communicatiemiddelen.

We startten dit proces met een uitgebreide brainstormsessie waarin Corina me vertelde hoe ze werkt, wat haar drijft en wat ze wil bereiken. Een inspirerende dag die mij veel informatie gaf om mee aan de slag te gaan.

De huisstijl die ik voor Corina maakte bevat een logo in 3 verschillende kleuruitvoeringen. Op deze manier kan zij qua beeld betere matches maken met haar kleurrijke sieraden. Het ene sieraad kleurt bijvoorbeeld beter bij groen dan bij rood.

De huisstijl is modern, maar ook speels doordat de basisvorm, een zevenhoek, een slag gekanteld is. Overal komen de vier puntjes terug, die symbool staan voor de borduurvormen in Corina’s werk.

Corina over Studio Neeltje: “Een groot pluspunt vind ik dat ik zelf aan de slag kan met mijn huisstijl. Doordat ik de bestanden van mijn huisstijl gekregen heb met een goede uitleg ben ik in staat om zelf kaartjes, flyers, folders e.d. te maken. Hierdoor hoef ik niet voor iedere reclame uiting aan te kloppen bij een reclamebureau of ontwerper. Heel fijn!